Οινοποιείο Κτήμα Κατσαρού

Το ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ  βρίσκεται στην Κρανιά Ολύμπου σε υψόμετρο 700 μέτρων και είναι δημιούργημα του Λαρισαίου γιατρού Δημήτρη Κατσαρού. Οι ποικιλίες που φυτεύτηκαν αρχικά κατόπιν έρευνας και πειραματισμών, έχοντας σαν στόχο την παραγωγή κρασιού εξαιρετικής ποιότητας ήταν το Cabernet Sauvignon και το Μerlot. Το πρώτο κρασί παρήχθη το 1987 και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 1989 σε 300 μόλις φιάλες.

Από το 2007 υπεύθυνος παραγωγής είναι ο φίλος Ευριπίδης Κατσαρός ο οποίος μετά από σπουδές γενικής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Bordeaux και Oινολογίας στο πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και το κάνει με σεβασμό στην ποιότητα και τον καταναλωτή .

Σήμερα το κτήμα Κατσαρού παράγει 3 πιστοποιημένα Βιολογικά κρασιά :  Ένα λευκό κρασί από την ποικιλία Chardonnay , ένα κόκκινο από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon (80%) και Merlot (20%) και το εκπληκτικό Ξινόμαυρο  .

Το ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ έχει βραβευτεί  με 12 χρυσά και 29 αργυρά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς που διεξάγονται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Καναδάς). Κάποιες άλλες σημαντικές διακρίσεις είναι οι παρακάτω: Το εγκυρότερο γαλλικό περιοδικό οίνου La revue du vin de France κατέταξε το Κτήμα Κατσαρού ανάμεσα στα 100 καλύτερα μη Γαλλικά οινοποιία του κόσμου.Toν Iούνιο του 2009 και τον Ιούνιο του 2010 στον διαγωνισμό International wine and spirit Competition στην Αγγλία το Κτήμα Κατσαρού Chardonnay ανακηρύχθηκε το καλύτερο Ελληνικό Chardonnay του διαγωνισμού. Το 1996 στο διαγωνισμό που διεξήχθη στο Montreal του Καναδά το ερυθρό Κτήμα Κατσαρού βραβεύτηκε ως το καλύτερο Ελληνικό κόκκινο κρασί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *